Welkom bij Koorschool Midden–Gelderland 

Koorschool Midden-Gelderland is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar, gevestigd in Ede en Wageningen.

Hoe kun je meedoen?

Meld je hier aan voor een kennismaking. Je bent van harte welkom!
Bij Cultura in Ede (op dinsdag vanaf 16:30 en op donderdag vanaf 17.30 uur) of Hooilandplein 44 in Wageningen (op maandag vanaf 16.30 uur).

Klik hier voor de exacte tijden voor de verschillende leeftijden.

Onze club kan dringend vrijwilligers gebruiken! Klik hier voor de lijst met taken waarvoor we mensen zoeken.

Elk kind dat graag wil zingen is bij ons welkom!

Insta KoorschoolInsta Koorschool Facebook Insta Kamerkoor Insta Kamerkoor Youtube

Johannes Passion door gezamenlijke koren Koorschool

Ook dit passieseizoen brengen onze koren samen een prachtig optreden. Dit keer zingen we de Johannes Passion van J.S. Bach.
Een geweldig stuk, met zes professionele solisten en dito instrumentale begeleiding.

Bestel nu uw kaarten via onze site.

De Johannes-Passion (BWV 245) van Johann Sebastian Bach is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens Johannes. 

De Johannes-Passion wordt ook wel vergeleken met de Matthäus-Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus-Passion, is de Johannes-Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener. 

Bach volgt vrijwel letterlijk de teksten van het evangelie volgens Johannes in Luthers vertaling (hoofdstukken 18 en 19). Het Johannes evangelie is concreter en vertellender dan het Mattheüs evangelie, en daardoor aanmerkelijk dramatischer. En waar Jezus in het evangelie volgens Mattheüs langdurige lessen en redevoeringen houdt, gaat Johannes daar vrijwel geheel aan voorbij. Jezus is bij Johannes meer een handelende persoon en minder profeet en leraar. Het evangelie is dynamischer dan de andere evangelies en Bach heeft dit meesterlijk tot uiting gebracht in de Johannes-Passion.

De Koorschool Midden-Gelderland, die al veel ervaring heeft met het uitvoeren van De Mattheus Passion, heeft er dit jaar voor gekozen de Johannes Passion uit te voeren. Kom genieten van een prachtige uitvoering van jeugdkoor en kamerkoor van de Koorschool. 

Open Meezingmiddag

Op zaterdagmiddag 23 september mochten alle kinderen die het leuk vonden, samen met ons kinderkoor zingen en muziek maken.

De opkomst was geweldig en bij het afsluitende optreden stond de buhne vol!

We hopen de komende weken deze nieuwe gezichten ook bij onze repetities te kunnen verwelkomen! 

 

Het kinderkoor (zangklas 1 en 2) repeteert op maandag met de Wageningse groepen (Johan Frisoschool) en dinsdagmiddag met de Edese groepen (Cultura). De oudere kinderen van zangklas 2 repeteren eens per twee weken op donderdagavond in Ede (Cultura). 

 

Carmina Burana 1 juli 2023

De hele koorschool in vol ornaat tijdens het optreden, met de instrumentalisten er bij

We kijken terug op een geslaagde uitvoering van Carmina Burana, met alle zanggroepen van de Koorschool samen!
Foto door E. Nijs
Overige foto's die dhr Nijs van het optreden heeft gemaakt

Lenteconcert Ubi Caritas, door Kamerkoor, jeugdkoor en tienerkoor

Graag nodigen we u uit voor een inspirerend a capella concert, voor u georganiseerd door het Kamerkoor en ons jeugd- en tienerkoor.

Met veel liederen die passen bij het Lente-thema en onder de titel Ubi Caritas en onder leiding van Rob Kaptein.

U kunt kaarten bestellen op deze website.

 

Mattheus Passie van JS Bach in de hertaling van Jan Rot

In de week voor Pasen, op zaterdag 9 april 2022, heeft Koorschool Midden-Gelderland een bijzondere uitvoering gegeven van de Mattheuspassie van J.S. Bach. Bijzonder, omdat een koor van ruim 60 talentvolle zangeressen en zangers in de leeftijd van 6 tot 30 jaar, vrijwel de hele passie in de hertaling van Jan Rot zongen. Medewerking werd verleend door de professionele solisten Gerben Houba als Evangelist en Marcel van Dieren als Jezus. De instrumentale begeleiding werd verzorgd door Het Nederlands Begeleidingsorkest en organist Dick Meijer.

Abonneren op Koorschool Midden-Gelderland RSS